Boodschap van Hoop uit het Midden Oosten
Van zondag 19 tot en met zondag 26 maart 2017 bracht de Anglicaanse priester Broeder Andrew de Carpentier uit Jordanië een 'Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten' naar Nederland. Een boodschap die we vandaag de dag nodig hebben als het gaat om onze omgang met moslims, vluchtelingen en mensen met een beperking.
Broeder Andrew is inmiddels 40 jaar werkzaam als directeur van het Holy Land Institute for the Deaf in Jordanië. Hij zet zich in voor dove, doofblinde en anderszins beperkte kinderen en volwassenen. Dit werk vindt plaats in scholen en opvangcentra en ook in vluchtelingenkampen, steden en dorpen in Jordanië, waar onder andere 2 miljoen vluchtelingen uit Syrië wonen.
In het instituut werken moslims en christenen samen. In al die jaren heeft hij geleerd om verbindend te zijn. Waar veel Nederlanders vragen hebben over vluchtelingenproblematiek, kwam hij met verrassende inzichten. Onze houding tegenover vluchtelingen? Broeder Andrew is duidelijk: dat moet zegenend zijn. ”En dan gebeurt er wat! Bij uzelf, of in het leven van de ander, maar er gebeurt wat!” Hij deelde zijn visie op diverse plaatsen in Nederland, onder andere in Dordrecht, Wierden, Utrecht, Delft, Leiden, Aadorp en Hilversum.
Broeder Andrew in de media
Ook de (landelijke) media had oog voor zijn bezoek. Een selectie van media en eigen verslagen is hieronder te vinden en in onderstaande blogs
- Nederlands Dagblad: De weg naar het kruis (25 maart 2017)
- Reformatorisch Dagblad: Broeder Andrew biedt Doven in Jordanie perspectief (23 maart 2017)
- NOS / EO Langs de Lijn en Omstreken: Nederlander kan iets leren van gastvrijheid Midden-Oosten (22 maart 2017)
- RTV Rijnmond / Dordrecht: Broeder Andrew even terug in Dordrecht (21 maart 2017)
- RTV Dordrecht - Eilandgasten: Broeder Andrew bezoekt na 50 jaar Dordt weer (23 maart 2017)
Download de folder Boodschap van Hoop.
Het Holy Land Institute for the Deaf (HLID) is een christelijk instituut in Salt, Jordanië. Het instituut ondersteunt dove, hardhorende, doofblinde en andere kinderen met een beperking in het Midden-Oosten. Het instituut helpt de kinderen een volwaardige plaats in hun familie en leefgemeenschap in te nemen en hun unieke en waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.